Förbättra din inre och yttre miljö, samtidigt som du sparar pengar!

 

Spara pengar genom att montera själv!

SolarVenti är enkel att montera själv. En fullständig monterings-anvisning medföljer och det enda specialverktyg som du behöver är en hålsåg till borrmaskinen (alternativt kan du använda en sticksåg, men det tar längre tid)..

 

 

 

Relativ fuktighet

 

Relativa luftfuktigheten är förhållandet i % mellan det aktuella och maximala vatteninnehållet.

 

Normalt är relativa luftfuktigheten 50-60% på sommaren, vilket innebär att 20-gradig luft innehåller 8,7-10,4g vatten per m3 luft.

Vid 20 grader kan luft som mest innehålla 17,3g vatten per m3 innan det blir kondens och vid 10 grader är maximala mängden vatten 9,4g. Det innebär att om 20 gradig luft med en relativ fuktighet på 55% (motsvarar 9,5g per m3)kyls ner till 10 grader, så ökar den relativa fuktigheten till något över 100% vilket innebär att vatten kommer att fällas ut mot angränsande ytor.

Alla har väl upplevt dagg i gräset på morgonen och på samma sätt kan det bli på en vind eller krypgrund. Skillnaden är att när temperaturen ökar i den fria luften, ibland påskyndad av solen, så sker inte motsvarande på vinden eller i krypgrunden.

På vintern är det torrare i luften när man mäter vattenmängden i vikt eftersom kall luft inte kan innehålla lika mycket vatten som varm luft. Däremot är den relativa fuktigheten vid temperaturer runt 0 grader oftast högre än på en normal sommardag. Man fryser därför oftare vid 0 grader och hög relativ fuktighet än när det är -10 grader och torr luft.

 

Driftskostnad/år  = 0 SEK!

Läs mera om SolarVenti för tillämpningar i:

Läs mera om:

Solarventi finns i fyra storlekar med aluminiumram

i natur, svart- eller vitlackerad.

 

   
 

AIDT Energi Sverige AB samarbetar med det danska företaget AIDT Miljö A/S Solvärme, som grundades 1981 med produktion av vätskesol-värmeanläggningar och har sedan 1985 även tillverkat  luft-solvärmeanläggningar.

AIDT Energi Sverige AB   |   Vintergatan 8  |  591 32 Motala    |  +46 141 222222  |  info@aidt.se   |   www.aidt.se